Search
  • Cream experiente de voluntariat corporatist.
  • Powered by Pro Vobis
Search Menu

Cum sa ii invatam pe copii sa iubeasca si jocul si temele?

Voluntarii Yardi i-au determinat pe copiii de la Centrul EveryChild, FRCCF, sa iubeasca in egala masura jocul si temele de casa. Greu de crezut, dar va trebui sa ne credeti pe cuvant. Iata in randurile de mai jos ce s-a intamplat…

Vineri, 15 mai 2015, a avut loc ultima activitate din Cluj-Napoca din cadrul proiectului “Angajat caut Voluntariat”, alaturi de angajatii companiei Yardi Romania.

Probele pregatite de echipa centrului de zi EveryChild de la Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie au facut parte dintr-un joc de strategie numit “Treasure Hunt”. Nimic din ce li s-a pregatit participantilor nu a fost previzibil. Indiciile lansate pe platforma Facebook, regula ca membrii echipei sa se tina in permanenta de mana, probe de intuitie, imaginatie sau maxima concentrare au facut ca echipele sa se sudeze inca de la inceput, iar la final imbratisarile ne-au aratat adevarata comoara.

Cinci voluntari au fost coordonatorii copiilor care, cu multa stradanie, s-au luptat sa adune punctele menite sa le aduca victoria. Entuziasmul a fost mare inca de la inceput, iar probele s-au dovedit a fi din ce in ce mai complexe. Daca initial domnia voia buna, incet, incet echipele deveneau din ce in ce mai concentrate. Nimic nu le-a stat in cale micilor exploratori, care au cautat indicii fara ezitare. N-a fost usor nici pentru arbitrii, reprezentantii Centrului, care s-au asigurat ca toate regulile sunt respectate..si nu au fost putine!

In cursul saptamanii trecute, o alta echipa de 7 voluntari, formata din angajati ai companiei Yardi, si-au petrecut cateva ore pe zi alaturi de copiii de la acelasi centru, asistandu-i la efectuarea temelor de casa. Ei au fost ajutati la discipline precum Limba Romana, Matematica, Fizica sau Limba Engleza. E greu de descris sentimentul de implinire la finalul unei astfel de activitati. Credem ca esenta a susprins-o unul din voluntari:

“ Credeam ca activitatea de voluntariat vine, de multe ori, insotita de un sentiment de neputinta, ca nu poti sa ajuti beneficiarii, decat pana la un anumit punct. Dimpotriva, activitatea de la Centru mi-a aratat ce mult poate sa conteze putin ajutor”

In dupa-amiaza zilei de vineri am reusit sa le oferim copiilor ce le place lor mai mult – o petrecere cu pizza, fructe, desert si suc, ca o incununare a intregii colaborari cu voluntarii Yardi. Energia, veselia si sclipirea din ochii copiilor, multumirea reala si implinirea voluntariilor alaturi de legaturile create intre ei ne arata noua, echipei Pro Vobis, ca aceste activitati cu angajati din companii ofera mult mai mult decat simple modele de succes.

Leave a Comment

Required fields are marked *.