Search
  • Cream experiente de voluntariat corporatist.
  • Powered by Pro Vobis
Search Menu

Impreuna pentru “O masa Calda” … si mai mult decat atat!

Cand am demarat proiectul “Angajat Caut Voluntariat”, compania Recognos, cu experienta in actiuni de voluntariat, a fost printre primele care au “ridicat mana” la apelul Pro Vobis, manifestandu-si interesul de la lua parte la un proiect care promoveaza voluntariatul sustinut de angajator (VSA).

Intr-o atmosfera degajata am inceput planificarea activitatii cu 11 dintre cei ce si-au aratat interesul de a deveni voluntari intr-o zi de joi. Joi este acea zi a saptamanii in care se desfasoara proiectul “O masa calda” la 3 cantine din Cluj Napoca.

Activitatea organizata de Pro Vobis, compania Recognos si Asociatia “O masa calda” s-a desfasurat in 2 dintre acestea: cantina Facultatii de Stiinte Politice si Administrative si Cantina de Ajutor Social a Primariei. La cantina FSPAC se gatesc peste 90 de portii de mancare pentru copiii si tinerii din 3 centre ce zi, care provin din familii defavorizate si cu risc de abandon scolar. Cantina de Ajutor Social a Primariei ofera peste 60 de portii de mancare calda nevoiasilor.

Voluntarii Recognos s-au impartit in 2 echipe “Bobul de mazare” (Cantina Primariei) si Masterchef ReRo (Cantina FSPAC), iar din primul moment i-am vazut lucrand ca o adevarata echipa: ei au fost cei ce au stabilit meniul pentru fiecare din cantine (mancare de pui cu mazare si cartofi si pui la cuptor cu piure), au fost prezenti la cumpararea ingredientelor, au gatit contra-timp si au distribuit peste 150 de portii de mancare beneficiarilor. Fiecare etapa a fost plina de buna voie si dedicare din partea voluntarilor. Am auzit glume bune, am vazut oameni harnici si maini pricepute!

Multumim celor de la “O masa calda” pentru emotiile zilei. Distribuirea portiilor a fost momentul in care voluntarii nostri au simtit cu adevarat  importanta implicarii lor, iar sentimentul de implinire care te copleseste la finalul activitatii este, de fapt, esenta voluntariatului.

Multumim companiei Recognos care, desi deja aplecata spre comunitate, a mai dat sansa celor ce nu au experimentat pana acum o activitate de Voluntariat, sa o faca alaturi de colegii lor.

Proiectul Angajat caut Voluntariat este finantat prin Granturile SEE 2009-2014 in cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) in Romania si este derulat in perioada mai 2014 – mai 2015. Proiectul isi propune construirea unui model viabil si multiplicabil de implicare a angajatilor in activitati de voluntariat in comunitate, promovarea voluntariatului in randul companiilor si capacitarea ONG-urilor sa lucreze cu voluntari provenind din randul angajatilor unor companii. In cadrul proiectului s-au creat pana in prezent parteneriate intre 3 companii si 5 ONG-uri din Cluj-Napoca si respectiv 2 companii si 5 ONG-uri din Bucuresti, in urma carora se deruleaza activitati de voluntariat cu angajatii companiilor, cu facilitarea Pro Vobis.

* Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014

Leave a Comment

Required fields are marked *.