Search
  • Cream experiente de voluntariat corporatist.
  • Powered by Pro Vobis
Search Menu

Povestea Mirunei (Gameloft)

Povestea Mirunei, angajat Gameloft Cluj, voluntara in proiectul “Angajat caut voluntariat” in cadrul actiunii de la Centrul EveryChild al FRCCF:

Cum a fost ziua de sambata pentru tine? Ce ti-a placut la activitate si de ce?

Actiunea de voluntariant la care am participat sambata a fost deopotriva energizanta si obositoare.  Am constientizat ca niciodata cat de miraculosi dar si incapatanani pot fi copiii. Mi-a placut sa interactionez cu ei, sa incerc sa-i indrum, sa observ cum se bucura atunci cand castiga si sa ii ajut in intreprinderea respectiva, sa vad ca odata ce trec de bariera de timiditate sunt foarte curiosi si chiar isteti. Personal nu am avut tangente cu copii de varstele respective si sa relationez cu ei m-a facut sa vad potentialul care exista in ei, dar si unele frici sau manierisme care ii pot impiedica in a se dezvolta.

S-a schimbat in vreun fel perceptia ta despre voluntariat dupa aceasta activitate? 

Atunci cand ai de a face cu copii de diferite varste si personalitati, mai ales fara a-i cunoaste inainte , cunoasterea lor si de sine e ceva ce e prioritar pentru o buna dezvoltare a activitatii in care se participa. Din punctul asta de vedere e bine sa ai, cum am avut noi, un supraveghetor care sa fie familiar si care sa isi poata impune autoritatea pentru respectarea regurilor de comportament si bun simt dar si morala de viata care e,intrinsec, una dintre lectiile ce noi ca si adulti trebuie sa le prezentam celor mai tineri. Ma gandeam ca mi-ar face placere sa ii pot indruma putin cu ce experienta am si sunt sigura ca as avea de invata si eu la randul meu din colaborarea respectiva.

In ceea ce priveste voluntariatul in general e o activitate care te ajuta sa te dezvolti ca si persoana si constientizarea problemelor lumii din afara micului nostru univers e ceva necesar pentru orice adult. In consecinta, macar o data ar fi recomandata sa se participe intr-o activitatea de voluntariat.

Ce ai transmite si altor angajati  care nu au facut voluntariat inca?

Se fie seriosi in legatura cu responsabilitatea pe care si-au asumat-o. Sa descopere aspectele amuzante sau care fac activitatea respectiva mai usor de facut pentru a reusi sa se bucure de ea si nu sa o vada ca o corvoada. Stiind ca te-ai intrunit cu oameni care mai mult sau mai putin au acelsi scop ca si tine te ajuta sa dezvolti spiritul de echipa, cooordonarea unei task dar si bucuria reusitei impreuna. E ceva ce, repet,  ar trebui incercat macar o data!

Leave a Comment

Required fields are marked *.