Search
  • Cream experiente de voluntariat corporatist.
  • Powered by Pro Vobis
Search Menu

Testoase vs. Bufnite la Olimpiada Traznitilor!

Sambata, 7 februarie 2015, copiii de la Centrul de zi EveryChild al Fundatiei Romane pentru Copii, Comunitate si Familie (FRCCF) din Cluj-Napoca au avut parte de vizita unor voluntari de la o firma de IT si de o activitate surpriza. Desi in mod normal centrul este inchis la sfarsit de saptamana, sambata trecuta el a fost mai animat ca niciodata, pentru ca Testoasele si Bufnitele s-au infruntat la “Olimpiada Traznitilor”!

Centrul Comunitar “EveryChild este un centru de zi al FRCCF unde se acordă servicii de asistenta sociala, consiliere medicala, psihologică si juridica, sprijin la teme, meditatii si coordonarea activitatilor de timp liber pentru copii si tineri care provin din familii defavorizate si cu risc de abandon scolar. Richard Florea, psiholog in cadrul Centrului, a pregatit pentru 22 de copii ai centrului un concurs compus din mai multe probe pe cat de amuzante, pe atat de educative. Ajutoare i-au fost colegele noastre Daniela Temelie si Olivia Frosin de la Pro Vobis, care au facilitat implicarea unei echipe de 6 voluntari din randul angajatilor Gameloft, biroul Cluj. Astfel, copiii, impartiti in 2 echipe, cea a Testoaselor si cea a Bufnitelor, s-au infruntat dar au si invatat sa colaboreze la cele 7 probe, printre care cele mai creative au fost “proba limbilor impleticite”, “proba castelului din 100 de pahare”, “proba raspunsurilor amuzante” sau “proba baloanelor de apa”.

Dupa ce copiii i-au cunoscut pe voluntari si s-au minunat sa auda de jocurile video pe care acestia le creeaza la Gameloft, a inceput competitia! Cele doua echipe, sprijinite si sustinute de voluntari, s-au infruntat in probe, in timp ce juriul, compus din personalul centrului si alti 2 voluntari, a avut dificila misiune de a tine scorul. Alaturi de copii, voluntarii au zambit, s-au jucat, au explicat sau au incurajat, au povestit si s-au distrat impreuna, reusind sa ofere copiilor, dar si unii altora, o dupa-amiaza plina de caldura sufleteasca si de voie-buna. Pentru rasplatirea efortului si celebrarea lucrului in echipa, la finalul competitiei toti copiii au primit pizza si mici cadouri de care s-au bucurat sincer.

Multumim echipei de voluntari Gameloft – Edmond, Eduard, Mihaela, Miruna, Madalina si Oana – pentru disponibilitatea si energia cu care au socializat cu copiii si speram ca entuziasmul de a participa la astfel de experiente de voluntariat ii va molipsi si pe cei din jurul lor. Multumim in egala masura FRCCF si in mod special psihologului din cadrul Centrului EveryChild, Richard Florea, pentru succesul acestei zile.

Evenimentul face parte din proiectul Angajat caut Voluntariat (un proiect al Pro Vobis) si a fost implementat printr-un parteneriat companie-broker-ONG din care face parte Gameloft, care a facilitat participarea unei echipe de angajati ca voluntari la aceasta activitate, Pro Vobis, initiatorul evenimentului care s-a ocupat de planificarea si facilitarea implicarii voluntarilor si respectiv FRCCF, care au organizat activitatile cu copiii in cadrul Centrului EveryChild.

Proiectul Angajat caut Voluntariat este finantat prin Granturile SEE 2009-2014 in cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) in Romania si este derulat in perioada mai 2014 – mai 2015. Proiectul isi propune construirea unui model viabil si multiplicabil de implicare a angajatilor in activitati de voluntariat in comunitate, promovarea voluntariatului in randul companiilor si capacitarea ONG-urilor sa lucreze cu voluntari provenind din randul angajatilor unor companii. In cadrul proiectului s-au creat pana in prezent parteneriate intre 3 companii si 5 ONG-uri din Cluj-Napoca si respectiv 2 companii si 5 ONG-uri din Bucuresti, in urma carora se deruleaza activitati de voluntariat cu angajatii companiilor, cu facilitarea Pro Vobis.

 

Leave a Comment

Required fields are marked *.