Search
  • Cream experiente de voluntariat corporatist.
  • Powered by Pro Vobis
Search Menu

Experiente de voluntariat win-win pentru angajatii companiilor, cu ajutorul Works4u (UK)

“Invitatia a fost urmatoarea: intr-o zi frumoasă de primavara, sa venim sa ajutăm copiii sa planteze flori, sa-si vopsească casutele, sa le facem un mediu mai frumos in jurul lor. In fiecare zi la birou mi-ar placea sa fie asa de creativ ca aici, dar lucrez intr-un domeniu tehnic, operational, practic administrez sediul companiei alaturi de care am venit astazi.” (angajatul unei companii multinationale din domeniul farmaceutic, Bucureşti, la actiunea Give & Gain Day 2013 organizata de Pro Vobis)

Angajatii companiilor din Romania interesati sa se implice in comunitate isi doresc experiente de voluntariat frumoase, de impact si suficient de flexibile pentru a incapea intr-un program si asa incarcat. Pentru ca acest lucru sa se intample e nevoie ca cineva sa faca o analiza a intereselor voluntarilor, sa cunoasca nevoile comunitatii si ale organizatiilor care activeaza in diverse sectoare si care sa se ocupe de toate detaliile logistice, dar si umane, care tin de derularea efectiva a actiunii de voluntariat. Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, prin paleta de servicii WIN WIN pentru companii, ofera servicii de evaluare a intereselor de voluntariat ale angajatilor, consultanta pentru alegerea unei oportunitati de implicare sau pentru dezvoltarea unui program de voluntariat pe termen mai lung, si de organizare a unei actiuni de voluntariat de succes pentru toate partile implicate (voluntari, companie, ONG/institutie si beneficiari). In perioada mai 2014-mai 2015, Pro Vobis deruleaza proiectul “Angajat caut voluntariat”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, un proiect prin care propunem unui numar de 4 companii (2 din Bucuresti si 2 din Cluj-Napoca) sa experiementeze implicarea unor echipe de angajati in actiuni de voluntariat in parteneriat cu ONGuri din comunitate, printr-o relatie facilitata de Pro Vobis, in calitate de broker. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe pagina web www.win-win.ro.

works4ulogoPentru a creste calitatea serviciilor pe care le oferim companiilor, in zilele de 26 si 27 septembrie, echipa noastra a beneficiat de prezenta la biroul din Cluj-Napoca a lui Dominic Pinkney, CEO la Works4u din Marea Britanie, in cadrul unei sesiuni de consultanta personalizata privind dezvoltarea de actiuni si programe de voluntariat pentru angajatii companiilor din Romania. Dominic are un mix de experienta in sectorul business si cel nonprofit si a contribuit, in diferite capacitati, la dezvoltarea Works4u, o intreprindere sociala infiintata de Hammersmith & Fulham Volunteer Centre (Londra, UK) si Brent Active Citizens, a carei misiune este aceea de a ajuta companiile sa fie active in comunitate prin activitati din sfera voluntariatului. Specialitatea Works4u este organizarea de evenimente de voluntariat in echipa, facilitand de-a lungul anilor experiente de voluntariat de neuitat pentru angajatii unor companii de renume, precum Disney, British Airways sau Starbucks.

In cele doua zile in care am avut oportunitatea sa beneficiem de prezenta lui Dominic, am aflat mai multe despre cum se organizeaza o actiune de voluntariat de la A la Z in Londra, cum se asigura calitatea unui astfel de eveniment, am trecut in revista experienta si planurile noastre de viitor in acest domeniu, am facut schimb de impresii si am gasit raspuns la intrebarile pe care le aveam. Am aflat abordari noi, ne-au venit idei proaspete si suntem increzatori ca experientele de voluntariat pe care le vom oferi angajatilor companiilor cu care vom colabora sunt printre cele mai bune!

EEA Grants_small

Sesiunea de consultanta a facut parte din proiectul “Angajat caut voluntariat” (www.win-win.ro) – un proiect implementat in perioada mai 2014 – mai 2015 de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

 

Leave a Comment

Required fields are marked *.